Map Unavailable

Dátum
Date(s) - 2020/06/26 - 2020/06/28
00:00

Helyszín
Sella

Kategória


Ez az idei egyik LEGNEHEZEBB túránk. Közepes és nagy tériszony akadály, kellő kitartás és állóképesség szükséges! A-B-C nehézségű, végig és jól biztosított via ferrata.
2020-ban a SELLA csoportba megyünk, csillagtúra. (A kiírás ÁTDOLGOZÁS alatt!!!)

Szállás: Első nap a Pisciadu menedékház (2585 m), második nap a Cap in Fassa törpe ház (3152m)!!!. A második házban fizetős az ivóvíz és tusolni még pénzért se lehet. Matrac, takarónak pokróc lesz (ajánlott egy hálózsákbetétet hozni, de nem hálózsákot, mert az nagy és nehéz!). 
Ellátás: félpanzió (reggeli + vacsora, mindegyik bőséges).  
Létszám: 6-8 fő
Program:
Csütörtök: 22.00-kor indulunk Budapestről.
Péntek: reggel 7-8 körül érkezünk a hegy északi lábánál fekvő Gödner Joch hágó alá (1956m),  Rosengarten lábához (1743m). Innen kapaszkodunk fel a Pisciadu (C) ferrátán az azonos nevű házba 2585m magasra a Pisciadu tengerszem mellé. 
Szombat:  hajnalban (kb. 7.00) indulunk, írány a Piz Boe csúcs (3152m)!  Kimerítő, egész napos ferrata túra (B), de útközben egy menedékháznál (Bamberger 2873m) megállunk pihenni/ebédelni. Ezt követően a Cap in Fassa házhoz kapaszkodunk, ahol 3000m felett töltjük az éjszakát!  
Vasárnap: hajnalban (kb. 7.00) indulunk a Vallon ferrátán (C) keresztül a Boe tengerszemeket érintve érjük el a Lago Boe házat (2190m), ahonnan libegővel ereszkedünk le Corvara faluba.  Itt találkozunk a buszunkkal és irány Budapest, ahova az éjjeli/hajnali órákban érkezünk.
Néhány gondolat a kirándulásról:
Nem megfelelő időjárás esetén VÁLTOZIK az útvonal!
Kényelmes, komfortos házak, ágynemű nincs, de pokróc igen. Javaslat: max. 40 l táskát hozni!!!, ebbe csak minimális elemózsia, nagyon törpe hálózsák, vagy az sem, max. egy váltás ruha. A lényeg, hogy pici és könnyű táska, mert végig visszük a ferrátán. A buszban táskaellenőrzés: akié túl nagy, vagy túl nehéz, annak a cuccaiból szelektálunk, hogy mi marad. Készültünk rossz időre tervezett alternatív útvonalakkal, ekkor a második napi ház VÁLTOZHAT! A via ferráták nem túl nehezek, de nehezek max: C, végig és jól biztosítottak, viszont hosszúak a napi távok, ami jelentős fizikai megterhelés! KEZDŐK KÍMÉLJENEK!
Felszerelés bérlésében segítünk: komplett via ferrata felszerelés, (sisak+beülő+csillapító). 
Íme néhány kép egy korábbi, a Sextener Dolomitokban tartott túránkról (az útvonal eltér!).

Jelentkezések

Be kell jelentkeznie, vagy regisztrálnia a foglaláshoz és a tervezett költségek megtekintéséhez.