Map Unavailable

Dátum
Date(s) - 2021/09/03 - 2021/09/05
00:00

Kategória


MEGYÜNK!!! 🙂 3 hely maradt!
Ez az idei egyik LEGNEHEZEBB túránk. Közepes és nagy tériszony akadály, kellő kitartás és állóképesség szükséges! A-B-C-C/D nehézségű, végig és jól biztosított via ferrata, valamint normál gleccserútvonal.
2021-ben a MARMOLADA következik, vándortúra. 

Szállás: Első nap a Castiglioni menedékház (2044 m), második nap a Punta Penia törpe ház (3343m)!!!. Ez a legmagasabb a DOLOMITOKban! A második házban fizetős az ivóvíz és tusolni még pénzért se lehet. Matrac, takarónak pokróc lesz (ajánlott egy hálózsákbetétet hozni, de nem hálózsákot, mert az nagy és nehéz!). 
Ellátás: félpanzió (reggeli + vacsora, mindegyik bőséges).  
Létszám: 6-8 fő
Program:
Csütörtök: 23.00-kor indulunk Budapestről.
Péntek: reggel 8 körül érkezünk a hegy északi lábánál fekvő Arabba Reba faluba (1601m), ahonnan libegővel megyünk fel Porta Vscovo-hoz (2478m). Innen kapaszkodunk a Trincee ferrátán (D), de az alső nehéz D szakaszt ki lehet kerülni és úgy már csak C fel a Pisciadu (C) ferrátán 2700-2800m magasságba. Utunk során két Kavernán (egyik 300m hosszú!) haladunk keresztül (fejlámpa kell!!!) és egy első világháborús elhagyott ágyút is látunk. A ferrata végén leereszkedünk a Fedaia tóhoz (2053m), ahol a Castiglioni házban töltjük az éjszakát. (Elvileg a buszunk is felkapaszkodik ide a cuccainkkal.)  
Szombat: reggeli után indulunk, előbb libegőre szállunk és 2626m magasságba emelkedünk a Fiacconi házig, majd irány a Marmolada legmagasabb pontja. Utunk során két gleccseren és B/C ferrátán haladunk a csúcsig (3343m)!  A ház egyedülálló élményt nyújt, 12-fős, pont a csúcson, nem könnyű megszerezni! 🙂
Vasárnap: reggeli után indulunk és az északi nyergen való haladás után leereszkedünk a gleccserre, ahol a Serauta (2950m) csúcsig túrázunk, majd a hágóvasak leszerelése után “B” ferrátán erszkedünk le az Aréi völgybe (1585m).   Itt találkozunk a buszunkkal és irány Budapest, ahova az éjjeli/hajnali órákban érkezünk.
Néhány gondolat a kirándulásról:
Nem megfelelő időjárás esetén VÁLTOZIK az útvonal!
Kényelmes, komfortos házak, ágynemű nincs, de pokróc igen. Javaslat: max. 40 l táskát hozni!!!, ebbe csak minimális elemózsia, nagyon törpe hálózsák, vagy az sem, max. egy váltás ruha. A lényeg, hogy pici és könnyű táska, mert második naptól végig visszük a ferrátán és a gleccseren is. A buszban táskaellenőrzés: akié túl nagy, vagy túl nehéz, annak a cuccaiból szelektálunk, hogy mi marad. Készültünk rossz időre tervezett alternatív útvonalakkal, ekkor a második napi ház VÁLTOZHAT! A via ferráták nem túl nehezek, de nehezek max: C/D, végig és jól biztosítottak, viszont hosszúak a napi távok, ami jelentős fizikai megterhelés! KEZDŐK KÍMÉLJENEK!
Felszerelés bérlésében segítünk: komplett via ferrata és gleccserjáró felszerelés, (sisak+beülő+csillapító+hágóvas+jégcsákány+fejlámpa a kavernákba).  Gleccserre kötelet hozok.
2020-as SELLA DOLOMITOK képeinket itt találjátok.
Íme néhány kép egy korábbi, a Sextener Dolomitokban tartott túránkról (az útvonal eltér!).

Jelentkezések

Be kell jelentkeznie, vagy regisztrálnia a foglaláshoz és a tervezett költségek megtekintéséhez.