Loading Map....

Dátum
Date(s) - 2020/09/09 - 2020/09/13
00:00

Helyszín
Thessaloniki

Kategória


Jelentkezési határidő: 2020. május 1.
Szállás:
 Thessalonikiben szállodában (**), az Olümposzon hegyi menedékházban (ágy prokróccal lesz, így hálózsák nem kell de egy hálózsákhuzat nem árt) , Agia Triada-n közvetlen tengerparti panzióban (***)
Ellátás: Thessalonikiben reggeli 
Létszám: 6-14 fő
Utazás: repülővel (fapados). Kézipoggyásznak 40l-50l-es táska fér be. Összegyűjtjük az e feletti cuccokat és megpróbáljuk minél kevesebb részletben (lehetőleg egyben) feladni.
Program: 
Szerda: indulás Budapestről repülővel, érkezés a kora délutáni órákban Thessaloniki reptérre, ahonnan busszal megyünk be a belvárosba, elfoglaljuk a szállásunkat, majd városnézés: Móló, Fehér-torony, Aga Sofia székesegyház, Aquadukt, Agia Georgios Rotonda.  
Csütörtök: kora reggel piac Thessalonikiben, majd indulás busszal Litochoro városkába (az Olimpos lábához), ahonnan taxival jutunk fel a Prionia parkolóba (1100m). Innen kapaszkodunk fel az Agapitos menedékházba (2100m magasságba), itt töltjük az éjszakát.
Péntek:
Az Olümposz csúcsának (2918m, a Balkán legmagasabb pontja) megmászása. A csúcs előtt déli irányból kapaszkodunk fel a gerincre és a környező 2800m feletti csúcsokról is megcsodáljuk a panorámát, majd estére az Apostolidis menedékházhoz (2697m)ereszkedünk le.
Szombat:
Az Apostolidis háztól indulunk lefelé (menet közben gyönyörködünk a tengerre nyíló panorámában) egészen a Litochoro városkába vezető aszfaltos útig megyünk, onnan taxi, majd busz, átszállás Thessalonikiben és késő este már Agia Triada tengerpartján kóstolgatjuk a Baklavákat (nagyon olcsó és jó helyet tudunk! 🙂 ).
Vasárnap:
fürdés a tengerben, majd buszra ülünk, irány a reptér és hazarepülés. Érezés Budapestre: vasárnap délután.
Néhány gondolat a kirándulásról:
A túrát 2018 tavaszán készítettük elő, jártuk be hellyel-közzel az útvonalait Tündivel és az akkor 4-éves Boróka lányunkkal. (Ebből is látszik, hogy nem különösebben megterhelő, de kellő kitartás és egy pici rugalmasság szükséges hozzá.) A tervezett költségekbe az összes utazás (helyi közlekedés is), összes szállás, a hegyen pokróc (tehát nem kell hálózsák) és egy reggeli is bele van számolva. Amire neked kell költened: étel és ital, képeslap.

 

Jelentkezések

Foglalás zárva erre az eseményre.