Map Unavailable

Dátum
Date(s) - 2021/05/07 - 2021/05/09
00:00

Helyszín
Beszkidek

Kategória


2021-ben új sorozatot kedünk: BESZKIDEK. A hegyvonulatnak idén a nyugati felét járjuk be.
Szállás:
mindkét este menedékházban (1236m és 1120m). Fűtés, melegvízes tusoló és ágynemű lesz.
Ellátás: nincs de a menedékházakban büfé/étterem üzemel (igény esetén félpanziót kapunk).
Létszám: 9-20 fő
Program:
Péntek: hajnali 5-kor indulunk Budapestről, reggel 10-körül érkezünk a Beszkidek északi (lengyel) lejtőiről zubogó Rycerka patak völgyébe (700m). Innen kapaszkodunk fel a Beszkidek nyugati gerincére a szlovák-lengyel határra, majd a gerincen haladva (1000-1200m) érjük el a Wielka Racza 1236m magas csúcsát, ahol elfoglaljuk szállásunkat a hasonló nevű menedékházban.  
Szombat: végig a gerincen haladunk keleti irányba. Több forrást is érintünk és sokszor gyönyörű kilátásban lesz részünk. Végig a fenyves és törpefenyves határán mozgunk. Az 1226m magas Rycerzowa csúcs érintése után északra fordulunk és leereszkedünk 100m-t a hasonló nevű menedékházunkhoz, ahol az éjszakát töltjük.
Vasárnap: először észak felé ereszkedünk egy mellékgerincen, majd a Lezaje és a Majow patakok völgyében tartunk kissé nyugatnak. Végig fenyvesben és havasi réten haladunk. (A réteken sok sáfrányra számítunk!) Napnyugta körül találkozunk a buszunkkal a Roztoka pihenőhelyen (kb. 700m).
Néhány gondolat a kirándulásról:
Vándortúra, de nem szükséges sok cucc cipelése, mivel a házakban lehetőség van félpanzióra, valamint ágyneműt is kapunk.  A napi távok és szintkülönbségek miatt nem könnyű, de nem is nehéz kirándulás. A gerincen hófoltokra számítunk, kamásli ajánlott!

Jelentkezések

Foglalás zárva erre az eseményre.