Térkép betöltése...

Dátum
Date(s) - 2017/08/30 - 2017/09/02
00:00

Helyszín
Gjeravica

Kategória


Több éves előkészítés eredménye: Koszovó legmagasabb pontja (Gjeravica 2656m)!, valamint a Koszovó-Albán-Montenegró hármas határ (2365m)
Időpont: 2018. augusztus 30 – szeptember 2. (csütörtök – vasárnap) 
Utazás: autóbusszal
Szállás: ahol ér az este, ott sátorban.  Utolsó este Peje városában (Koszovó) lesz bolt, kocsma…).
Ellátás: nincs, de ivóvíz minden nap lesz tengerszemből, patakból. Menedékház, büfé, bolt, lakott település az első három nap miután elhagytuk a buszt nem lesz. Pásztoroktól sajtot és tejet vehetünk, ha találkozunk velük és egy kis tanyát is érintünk második nap Albániában, itt lesz sör.
Létszám: 9-16 fő. (Túl sok nem várt esemény jöhet 16 fő még nem túl nagy csapat ahhoz, hogy az ilyen helyzeteket rugalmasan kezelje. Ekkor még kezelhető a baksisok mértéke is.)
Program:
Szerda: Este 7-kor indulunk Budapestről, éjszaka a buszon.
Csütörtök: (KOSZOVÓ) Reggel 8-9 körül érkezünk Junik faluba (500m). Innen az Erenik völgyét követve kapaszkodunk felfelé, és valahol a Gjeravica csúcs alatt (2656 m, Koszovó legmagasabb pontja) verünk sátrat. (Megfelelő időjárás esetén a Gjeravices tengerszemnél, ami szeptemberben valószínűleg ki lesz száradva.)
Péntek: (ALBÁNIA) reggel 7-kor indulunk, ha előző nap nem sikerült a csúcstámadás, akkor felkapaszkodunk, majd kora délután már átlépve az albán határt Albániában folytatjuk utunkat. Az 1741m magasan fekvő Doberdol pásztorszállás mellett verünk sátrat. (Itt lesz sör és talán némi ennivaló is.)
Szombat: (MONTENEGRÓ) reggel 7-kor indulunk, átlépünk Montenegróba, majd vissza Koszovóba. 2204m magasra kapaszkodunk, innen egészen Milishevc tanyáig ereszkedünk (Koszovó). Itt sátrat verünk, pihenünk, megfelelő időjárás esetén a busz is ide jön értünk, irány Peje (Koszovó), majd haza.
Vasárnap: (tartalék nap): Ha nem jutottunk még el Peje városkába, akkor itt az idő. Legkésőbb kora délután találkozunk a buszunkkal és indulunk Budapestre.
Néhány gondolat a kirándulásról:
ÚTLEVÉL kell, személyi igazolvány NEM elég! Nehéz kirándulás, vándortúra, kellő kitartás és RUGALMASSÁG szükséges. Az időjárás miatt akár meghiúsulhat a csúcstámadásunk is! NOMÁD kirándulás. A hegyen turistákkal, sőt emberekkel se fogunk találkozni (vagy csak alig)! Gyönyörű táj, felejthetetlen élmény. Nem turistaúton haladunk, de a terep Magas-Tátrához hasonló, speciális felszerelés nem kell (ide sisak se kell). 2000 m felett már csak sziklás a terep, növényzet nincs.
tel: 06-30-373-85-50

Jelentkezések

Foglalás zárva erre az eseményre.