Loading Map....

Dátum
Date(s) - 2019/09/27 - 2019/09/29
00:00

Helyszín
Arieseni

Kategória


Visszamondás miatt 3 hely lett!
Csillagtúra, egyik nap sem visszük a táskáinkat!
Ha voltál már velünk itt korábban, akkor is várunk, lesznek korábbról kimaradt utak!
Időpont:
2019. szeptember 27 – 29. 
Utazás: autóbusszal
Szállás: mindkét este vendégházban/panzióban (1050 m)
(hálózsák nem kell, ÁGYNEMŰt kapunk, FŰTÉS és melegvizes TUSOLÓ lesz)
Ellátás: nincs, csak felszerelt konyha a házban, de büfé és bolt is üzemel a réten a ház mellett
Létszám: 14 fő
Program:
Péntek: csütörtök éjfélkor indulunk Budapestről és kb. reggel 8-körül érkezünk a Varasó házhoz ahonnan az Aranyásza-barlangon keresztül jutunk el a Kis-Alagúthoz. Áthaladás után Égett kő (1488m) majd Boga-csűr és Pádis-barlang, végül a Varasó háznál vár a buszunk, innen a vendégházunk.
Szombat:
reggel 9-kor indulunk, egész nap a Bársza-katlan mesebeli karsztképződményeit nézzük meg. (Előtte/utána a Csodavárba is leereszkedünk!) Ezt követi az Eszkimó-jégbarlang. Innen a Glavoi-rét, Ponor-forrás, vendégház.
Vasárnap: reggel 8-kor indulunk, a Csodavár mellett elhaladva érjük el a Galbina-kőközt. Gyönyörködünk a pokolbéli tájban, majd a Galbeni patak völgyét követve érjük el a Köves-Kőröst, ahol napnyugtakor találkozunk a buszunkkal.
Néhány gondolat a kirándulásról:
A Pádis mesebeli karsztvidéke hatalmas élmény. Vízhatlan bakancs szükséges, többször haladunk a patak mentén! BÁRKI jöhet, a szakadékokat, patakokat ki is lehet kerülni, tehát aki nem bírja, át lehet térni a könnyű útra, ahonnan szintén gyönyörű a kilátás (akár menet közben is meg lehet fordulni). Egy jó túrabakancson kívül másra nem lesz szükséged. Csillagtúra, tehát nem kell nagy táskát cipelni!
e-mail: kiranduloksportkor@gmail.com
tel: 06-30-373-85-50

Jelentkezések

Foglalás zárva erre az eseményre.