Loading Map....

Dátum
Date(s) - 2022/06/15 - 2022/06/22
00:00

Helyszín
Odessa

Kategória


2019-es túránk folytatása, ami akkor kimaradt. COVID miatt 2022-júniusában megyünk!!!
Utazás: éjszakai vonattal, hálókocsiban, ágyneműt és törölközőt is kapunk
Szállás: vonaton, illetve Odesszában panzióban (hasonló lesz a Jaltai házunkhoz! (Voltunk ám már a Krímen is!) 🙂 )
Ellátás: nincs, de ajánljuk az odesszai halpiacot! 🙂 (boltok folyamatosan lesznek)
Létszám: 6-12 fő
Tervezett költségek: A vonatjegyet a határig mindenki egyénileg veszi, a határtól Odeszáig legalább 1,5 hónappal előre vesszük. Csak utazások: 90 ezer FT (ELŐRE fizetendő); szállás, belépők 75 ezer Ft (indulás előtt egy héttel fizetendő),  enni, innivaló kb. max. 55 ezer Ft (helyszínen egyénileg fizetendő, attól függ, hogy mit szeretnél venni). 
Program:
Szombat:hajnalban indulás Budapestről  Záhonyba, majd át a határon Chopra, ahol sörözés estig, amikor indul a vonatunk Lviv-be. Éjszaka Lviv-ben.
Vasárnap: Lviv, majd indulás Kamenets Podilskba (Ukrajna Cesky Krumlovjába) városnézés, majd éjjel indulunk Izmailba vonattal. 
Hétfő: Reggel érkezés Izmail-be, ahol városnézés utána Vlkove, a delta legbelső ukrán faluja, Ukrajna Velencéje. Az éjszakát is itt töltjük a deltában.
Kedd: Delta, motorcsónakázás, Duna torkolat, pelikánok, fürdés …
Szerda: irány Odessza. 
Csütörtök: egész nap Odessza.
Péntek: Odessza, fürdés, városnézés, este 9-kor vonatra szállunk és indulunk Csopra.
Szombat: délután érünk Chopra, ahonnan határátlépés és Záhonyból az utolsó vonatok egyikével hazaindulás Budapestre. Érkezés a későesti órákban. 
Néhány gondolat a kirándulásról:
Buli a vonaton, kortyolod a vodkát, hallgatod a jobbnál jobb történeteket, állomás: leugrasz egy sörért, szárított halért… Odessza: halpiac, kaviár, Fekete-tenger, orosz újgazdagokkal teli strandok… Duna-delta: középkor, csónakok, halak, nád…
Hatalmas kaland! Csak a vonatjegyet vesszük meg előre, minden mást a helyszínen intézünk, pont ezért némi változás is lehet a tervezetthez képest. (Tündivel már bejártuk a terepet… mi akkor felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk!)
A kirándulás Duna-delta része fakultatív, lehet helyette inkább Odesszában strandolni is!
A kirándulásra hátizsák kell, de a táskákat csak a közlekedési eszközök, illetve a szállások közt cipeljük. Hosszú gyalogtúra nem lesz. Kattints a sziklás képre, a betűk fel vannak csavarozva a sziklára:) !

Jelentkezések

Foglalás zárva erre az eseményre.