Map Unavailable

Dátum
Date(s) - 2022/06/15 - 2022/06/22
00:00

Helyszín
Marrakesh

Kategória


2020-ban Marokkóba tervezzük az 1-hetes túránkat. AZ IDŐPONT A REPÜLŐINDULÁSOK ALAPJÁN KIS MÉRTÉKBEN MÓDOSULHAT! Útvonalunk kevéssé ismert, de annál szebb látnivalókat érint. FIGYELEM: csak kellő rugalmassággal rendelkezők jelentkezését várjuk!
Szállás: “panziókban”, de hálózsákbetét, vagy vékony hálózsák kell. A vízesésnél egy helyi családnál a barlangjukban (szőnyeg és meleg is lesz), máshol tetőteraszon, vagy teraszon, vagy házban… (víz mosakodni minden szálláson lesz, NEM IVÓVÍZ)
Ellátás: nincs, de bolt és étterem minden nap lesz.
Létszám: 6-12 fő
Program:
0. nap: indulás Budapestről repülővel, érkezés este Marakeshbe. Városnézés.
1. nap: indulás busszal Azilalba, ahonnan helyi taxival fel az Atlaszba a Cascade d Azure (Észak-Afrika legnagyobb: 110m) vízeséséhez. Este fürdés, beúszunk a vízesés mögé is, innen csodáljuk az állandó szivárványt! 🙂 A vízesés alatt a kisebb zúgókról ugrálunk!
2. nap: egész nap a vízesés és környéke, túra, fürdés, ugrálás. Este ellátogatunk egy hegyi falucskába is. (
3. nap: indulás az óceánpartra: előbb taxival Azilal, majd busszal Casablanka. Itt városnézés, fürdés az Atlanti óceánban.
4. nap: busszal Rabat, Marokkó fővárosa, itt megnézzük a belvárost (Medina).
5. nap: óceánpart és néhány mecset, Medina, piac, városnézés és fürdés egész nap
6. nap: busszal Marakesh, majd a piac megtekintése, fűszerek, gyümölcsök kóstolása, Medina, kígyóbűvölők (kobra)…
7. nap: reggel Marakesh városnézés, este indulás repülővel Budapestre.
Néhány gondolt a kirándulásról:
Nagy fokú rugalmasság szükséges, számos meglepetést tartogat utazásunk. A programot próbáljuk számtalan kisebb/nagyobb megállóval még kiegészíten

i, csak a főbb pontokat látjátok itt. A turisták által kevésbé látogatott, de annál szebb helyeket is próbáljuk útba ejteni: alszunk beduin családnál barlangban, járunk az Atlaszban hegyi faluban, ahol a madár sem jár és elveszünk a Medinák sikátoraiban… A vízesés környékén túrázunk is, de egy sportcipő elegendő hozzá, a helyiek egy papucsban teljesítik. (Mivel néhány program kimondottan a helyiek között halad, hosszú ujjú póló, hosszúnadrág, lányoknak kendő, szükséges (nem végig, csak néha) ). Minden nap lesz tisztálkodási lehetőség (fürdés), de nem ivóvíz!!! Javasolt költőpénz ételre/italra, stb.: kb. 60 ezer Ft, ami bőven elegendő lesz. Utazások, szállások, vezetés az Atlaszban, stb.: 225 ezer Ft  

 

Jelentkezések

Foglalás zárva erre az eseményre.