Map Unavailable

Dátum
Date(s) - 2019/04/13 - 2019/04/15
00:00

KategóriaÖsszegyűlt a minimális létszám, megyünk! 2019-ban a Tisolci várhegyet és Martinova völgyet járjuk be.
VÁLTOZÁS: Csillagtúra, egyik nap se kell cipelni a tasikat, a busz a szállásig viszi!  
Utazás:
autóbusszal
Szállás: mindkét este Tisolcon 
(ágynemű, melegvízes tusoló, wc, tehát rendes szállás lesz, nem menedékház)
Ellátás: nincs, de étterem van bőven
Létszám: 9-20 fő
Program:
Szombat: Reggel 6.30-kor indulunk Budapestrõl, kb. 10-11 körül érkezünk Tisolcra (411m), ahonnan kapaszkodunk fel a várhegyre (887m). Útközben gyönyörű kilátás, néhány lánc és rendgeteg szikla teszi izgalmassá a körtúránkat. Este beülünk egy étterembe, majd egy-két kocsmába Tisolcon.   
Vasárnap
: reggel 8-kor indulunk, felkapaszkodunk a Voniaca 1020m magas csúcsára, ahonnan, miután kigyönyörködtük magunkat a lélegzetelállító kilátásban, a megvepopulációban bővelkedő Martinova völgyön át ereszkedünk le a műútig (580m). Innen kapaszkodunk fel Széchy Mária turistaútjára (960m), majd vissza Tisolcra. 
Hétfő: reggel 8.00-kor indulunk a kék jelzésen ereszkedést Rimavská Pila falu irányába, majd előtte a Babiná hágó, Polana gerinc (900m) és a Suché Doly barlangokkal tűzdelt természetvédelmi területe. Tisolcon késő délután találkozunk a buszunkkal. Érkezés Budapestre: kb. este 8-10.
Néhány gondolat a kirándulásról:
Csillagtúra és nem kell cipelnünk a táskáinkat! Ezúttal a fennsík délnyugati felét (Tisolc környékét) járjuk be. Utunk hatalmas sziklafalak közt fenyvesben és bükkösben vezet. A kiránduláshoz semmiféle speciális felszerelés nem szükséges, egy kis kitartással bárki teljesítheti. Túl sok ennivalót se kell hoznod, hisz mindkét este lesz étterem.
tel: 06-30-373-85-50

Jelentkezések

Foglalás zárva erre az eseményre.