Loading Map....

Dátum
Date(s) - 2021/06/25 - 2021/06/27
00:00

Helyszín
Dachstein

Kategória


Ez az idei LEGNEHEZEBB túránk, kezdők kíméljenek! Via ferráta felszerelés  és gleccserjáró felszerelés szükséges, melyek kölcsönzésében segítünk, ha kell!
FIGYELEM: Nem megfelelő időjárás esetén módosítanunk kell az útvonalat.
Utazás: autóbusszal
Szállás: mindkét este a felújított Seethaler menedékházban, 2740 m magasan.  
Ellátás: nincs, de (a menedékházakban van büfé, ahol enni- és innivaló is kapható)
Létszám: 9-12 fő
Program:
Péntek: csütörtök éjjel (23.30-kor) indulunk Budapestrõl, kora reggel érkezünk a Dachsteinre menő libegő induló állomásához (1680 m). Innen kapaszkodunk fel a Hunerscharten-Steigen keresztül (B via ferrata, kb. 4 órás!) a Dachstein fennsíkjára, majd onnan a Hallstadti gleccseren keresztül a menedékházunkig (2740 m).
Szombat:
napkeltekor indulunk, irány a Hoher Dachstein csúcsa (2995 m). Először a Hallstadti gleccser, majd B/C via ferrata. Leérkezés után jó idő esetén a Hoher Gjaidstein megmászása (2794 m), gleccser, majd A/B via ferrata.
Vasárnap: Leereszkedés a buszhoz, de jó idő esetén több lehetséges kitérővel. Szintén a Hunerscharten-Steig-et tervezzük ereszkedésre (B via ferrata), mert az a legkönnyebb.

Néhány gondolat a kirándulásról:
Nehéz via ferrata és gleccsertúra. Ennek ellenére a gleccser és a ferrata nem lesz túl technikás, tehát aki biztosan mozog B/C via ferratan azt szeretettel várjuk. Ha még nem jártál gleccseren az nem akadály, de mindenképpen jelezd! Tériszonnyal nem tudsz velünk tartani. Rugalmasság és megfelelő állóképesség szükséges. Nagy és nehéz táskát nem hozhatsz!
Via ferrata és gleccserjáró felszerelés szükséges! (Bérlésben segítünk!)
Lélegzetelállító környezet, a Dachstein fennsíkja lenyűgöző. Szeptemberben már nincs tömeg, nem lesz sorban állás a drótköteleknél.
e-mail: info@kirandulok.hu
tel: 06-30-373-85-50

Jelentkezések

Be kell jelentkeznie, vagy regisztrálnia a foglaláshoz és a tervezett költségek megtekintéséhez.