Térkép nem érhető el

Dátum
Date(s) - 2019/08/30 - 2019/09/01
00:00

Helyszín
Rosengarten

Kategória


MÁR csak 2-hely maradt! Ez az idei egyik LEGNEHEZEBB túránk. Közepes és nagy tériszony akadály, kellő kitartás és állóképesség szükséges! A-B-C nehézségű, végig és jól biztosított via ferrata.
Idén a ROSENGARTEN csoportba megyünk, csillagtúra.

Szállás: Vajolet menedékház (2243 m). WC, ivóvíz, matrac, takarónak pokróc lesz (ajánlott egy hálózsákbetétet hozni, de nem hálózsákot, mert az nagy és nehéz!). Tusoló fizetős: 4 euro/tusolás.
Ellátás: félpanzió (reggeli + vacsora, mindegyik bőséges). Hóból olvasztott víz ingyenes. 
Létszám: 6-8 fő
Program:
Csütörtök: 22.00-kor indulunk Budapestről.
Péntek: reggel 7-8 körül érkezünk a Rosengarten lábához (1743m). Innen kapaszkodunk fel a Santnerpass (C) ferrátán 2813m magasra, majd utunk során 3 házat is érintve érünk a híres Vajolett tornyok közé, ahol áll menedékházunk (2243m). 
Szombat:  hajnalban (kb. 7.00) indulunk, írány a Kesselkogel (B) fel és le is (3002 m)!  Kimerítő, egész napos ferrata túra, rövidíteni nem lehet (ÁLÓÓKÉPESSÉG!)
Vasárnap: hajnalban (kb. 7.00) indulunk és 2600-2800m magasra kapaszkodva, majd ereszkedve alpesi túraúton haladva érjük el a buszt. (A Medil, vagy a Rotwand fearrata vár ránk jó idő esetén (C) ).  Innen irány Budapest, ahova az éjjeli/hajnali órákban érkezünk.
Néhány gondolat a kirándulásról:
Nem megfelelő időjárás esetén VÁLTOZIK az útvonal!
Kényelmes, komfortos ház, ágynemű nincs, de pokróc igen. Javaslat: max. 40 l táskát hozni!!!, ebbe csak minimális elemózsia, nagyon törpe hálózsák, vagy az sem, max. egy váltás ruha. A lényeg, hogy pici és könnyű táska, mert végig visszük a ferrátán. A buszban táskaellenőrzés: akié túl nagy, vagy túl nehéz, annak a cuccaiból szelektálunk, hogy mi marad. Készültünk rossz időre tervezett alternatív útvonalakkal, de a házak ekkor is változatlanok. A via ferráták nem túl nehezek, de nehezek max: C, végig és jól biztosítottak, viszont hosszúak a napi távok, ami jelentős fizikai megterhelés! KEZDŐK KÍMÉLJENEK!
Felszerelés bérlésében segítünk: komplett via ferrata felszerelés, (sisak+beülő+csillapító). A nyári hófoltok miatt jégcsákány is kell (hágóvas nem).
Íme néhány kép egy korábbi, szintén a Sextener Dolomitokban tartott túránkról (az útvonal eltér!).

Jelentkezések

Be kell jelentkeznie, vagy regisztrálnia a foglaláshoz és a tervezett költségek megtekintéséhez.