Térkép betöltése...

Dátum
Date(s) - 2018/06/22 - 2018/06/24
00:00

Helyszín
Dolomitok

Kategória


MEGYÜNK, már csak 3 hely maradt! 
Ez az idei egyik LEGNEHEZEBB túránk. Közepes és nagy tériszony akadály, kellő kitartás és állóképesség szükséges! A-B-C nehézségű, végig és jól biztosított via ferrata.

Szállás: mindkét este a Velo della Madonna hegyi menedékházakban: 2358 m magasan. WC, ivóvíz, matrac, takarónak pokróc lesz (ajánlott egy hálózsákbetétet hozni, de nem hálózsákot, mert az nagy és nehéz!). Tusoló fizetős.
Ellátás: félpanzió (reggeli + vacsora, mindegyik bőséges). Hóból olvasztott víz ingyenes. 
Létszám: 8-16 fő
Program:
Csütörtök: VÁLTOZOTT: este 21.35-kor indul Budapest Déli pu-ról a vonat, azzal Balatonszentgyörgyig (23.57), ahol találkozunk a többiekkel és a busszal, éjszaka a buszon.
Péntek: reggel 7-8 körül már a Canali folyó völgyében szállunk ki a buszunkból (1235m).  Innen kapaszkodunk fel a hegy DNY oldalán a Sentiero Camillo Depaoli ferrátán (A/B) a menedékházunkig. 
Szombat: napkeltekor (kb. 5.00) indulunk, írány a Forella di Stephan (2703 m) magas csúcsa. Ehhez viszont összesen legalább 3 db ferrátán haladunk keresztül: a kapaszkodást a del Velo ferrátán kezdjük (B/C), 2512m magasságig jutunk, majd rövidesen folytatjuk a Nico Gusella (B) úton 2703m-ig. Innen leereszkedünk a Pradidali házhoz (2278m), ahonnan az időjárás és az erőnlétünk függvényében kapaszkodunk vissza  Porton (C) és a della Vecchia (B) vagy egy kis ereszkedés után az 1627m-ről induló  Sentiero del Cacciatore (B) úton a házunkig.  Kimerítő, egész napos ferrata túra, rövidíteni nem lehet (ÁLÓÓKÉPESSÉG!)
Vasárnap: kora reggeli indulás után dél felé tartunk és a Dino Buzzati (B/C) ferrátán, felejthetetlen kilátásban részesülve ereszkedünk le a Canali folyócska völgyébe a buszunkhoz. Innen irány Budapest, ahova az éjjeli órákban érkezünk.
Néhány gondolat a kirándulásról:
Csillagtúra, de minden nap (még a házig is) via ferrata. Kényelmes, komfortos ház, ágynemű nincs, de pokróc igen. Javaslat: max. 40 l táskát hozni!!!, ebbe csak minimális elemózsia, nagyon törpe hálózsák, vagy az sem, max. egy váltás ruha. A lényeg, hogy pici és könnyű táska, mert azt első és utolsó nap is magunkkal visszük a ferrátára. A buszban táskaellenőrzés: akié túl nagy, vagy túl nehéz, annak a cuccaiból szelektálunk, hogy mi marad. Készültünk rossz időre tervezett alternatív útvonalakkal, de a ház ekkor is változatlan. A via ferráták nem túl nehezek, max: C, végig és jól biztosítottak, viszont hosszúak a napi távok, ami jelentős fizikai megterhelés! KEZDŐK KÍMÉLJENEK!
Felszerelés bérlésében segítünk: komplett via ferrata felszerelés, (sisak+beülő+csillapító).

Jelentkezések

Foglalás zárva erre az eseményre.