Térkép betöltése...

Dátum
Date(s) - 2019/06/28 - 2019/06/30
00:00

Helyszín
Sexten

Kategória


Június 28-30 talán mindenkinek jónak tűnik, ha igen, akkor megyünk 2019-ben az alábbi programra: 

Ez az idei egyik LEGNEHEZEBB túránk. Közepes és nagy tériszony akadály, kellő kitartás és állóképesség szükséges! A-B-C nehézségű, végig és jól biztosított via ferrata.
Idén ismét a Sexteni Dolomitokba megyünk, azonban teljesen más az útvonal, mint három éve. VÁNDORTÚRA az I. Világháború nyomában.

Szállás: első este a Berti Popera házban (1950m), második este a Carducci házban (2297 m). WC, ivóvíz, matrac, takarónak pokróc lesz (ajánlott egy hálózsákbetétet hozni, de nem hálózsákot, mert az nagy és nehéz!). Tusoló fizetős.
Ellátás: félpanzió (reggeli + vacsora, mindegyik bőséges). Hóból olvasztott víz ingyenes. 
Létszám: 8-16 fő
Program:
Péntek: 0.30-kor indulunk Budapestről. reggel 7-8 körül már a Fiscalino patak völgyében szállunk ki a buszból (1454m). Innen kapaszkodunk fel a Sentinellascharte (C) ferrátán 2717m magasra, majd a hegyet NY-K irányba átszelve jutunk el a menedékházunkig (1950m) 
Szombat:  hajnalban (kb. 7.00) indulunk, írány a Rogher ferrata (D), majd a Gabriella ferrata (C) majd a Carducci ház (2297 m).  Kimerítő, egész napos ferrata túra, rövidíteni nem lehet (ÁLÓÓKÉPESSÉG!)
Vasárnap: hajnalban (kb. 7.00) indulunk először az Alpinsteig (C) (lásd a képet jobb alul), majd Sentinella (2717m), ahonnan jó idő esetén fel a Sextener Rotwandra (2965m!!!) (fel C/D, le B)ahonnan a Rotwandwiesen házon (1900m) keresztül érjük el a buszunkat (1454m) sötétedéskor.  Innen irány Budapest, ahova az éjjeli/hajnali órákban érkezünk.
Néhány gondolat a kirándulásról:
Rengeteg I. Világháborús emlékkel találkozunk: alagutak, lőállások, bunkerek… Vándortúra és minden nap via ferrata. Kényelmes, komfortos házak, ágynemű nincs, de pokróc igen. Javaslat: max. 40 l táskát hozni!!!, ebbe csak minimális elemózsia, nagyon törpe hálózsák, vagy az sem, max. egy váltás ruha. A lényeg, hogy pici és könnyű táska, mert végig visszük a ferrátán. A buszban táskaellenőrzés: akié túl nagy, vagy túl nehéz, annak a cuccaiból szelektálunk, hogy mi marad. Készültünk rossz időre tervezett alternatív útvonalakkal, de a házak ekkor is változatlanok. A via ferráták nem túl nehezek, de nehezek max: D, végig és jól biztosítottak, viszont hosszúak a napi távok, ami jelentős fizikai megterhelés! KEZDŐK KÍMÉLJENEK!
Felszerelés bérlésében segítünk: komplett via ferrata felszerelés, (sisak+beülő+csillapító). A nyári hófoltok miatt jégcsákány is kell (hágóvas nem).
Íme néhány kép egy korábbi, szintén a Sextener Dolomitokban tartott túránkról (az útvonal eltér!).

Jelentkezések

Be kell jelentkeznie, vagy regisztrálnia a foglaláshoz és a tervezett költségek megtekintéséhez.