Térkép betöltése...

Dátum
Date(s) - 2019/04/12 - 2019/04/14
00:00

Helyszín
Fabova Hola

KategóriaSZERKESZTÉS ALATT. 2019-ban a Tisolci várhegyet és a Tistiesti hegyet járjuk be.
Csillagtúra! (Táskáinkat felvitetjük a menedékházig! Tehát egyik nap sem kell nehéz zsákot cipelni!)
Utazás:
autóbusszal
Szállás: mindkét este hegyi menedékházban a Burde hágó mellett (1008m)
(hálózsák kell, mosakodási lehetőség, pottyantós wc és ivóvíz is lesz)
Ellátás: mindkét nap vacsora!, (büfé sörrel is lesz a házban)
Létszám: 9-20 fő
Program:
Péntek: Reggel 6.30-kor indulunk Budapestrõl, kb. 10-11 körül érkezünk Zbojska tanyára (756m), ahonnan kapaszkodunk fel a Rudna Magistrale útvonalon számos kilátópontot útbaejtve a Fabova Hola oldalán (1208m) a Burda hágóig (1006m). Fakultatív megmásszuk a Fabova Hola 1439m magas csúcsát is!  Az út során felejthetetlen kilátásban lesz részünk! 
Szombat
: reggel 8-kor indulunk, a Murányi fennsík végeláthatatlan fenyvesében teszünk egy körtúrát. Előbb a Hronec patak völgyében, majd a Nehova völgyében haladunk. Eljutunk a Murányi jégbarlanghoz (valójában inkább egy jeges víznyelő). Innen számtalan sziklakilátót és kisebb barlangot útbaejtve ereszkedünk le házunkhoz a Randavica patak völgyén keresztül.
Vasárnap: reggel 8.00-kor északkelet felé indulunk, folytatjuk az első nap megkezdett Rudna Magistrale útvonalat. Felkapaszkodunk az Ostrica (1223m) csúcsára, majd a Voniaca sziklakilátót útbaejtve ereszkedünk le Tisovec városkába (411m), ahol ahol napnyugtakor találkozunk a buszunkkal és nagytáskáinkkal. Érkezés Budapestre: kb. este 8-10.
Néhány gondolat a kirándulásról:
Csillagtúra, nem kell cipelnünk a táskáinkat! Ezúttal a fennsík vártól távolabbi (nyugati felét) járjuk be. Utunk hatalmas sziklafalak közt fenyvesben és bükkösben vezet. A kiránduláshoz semmiféle speciális felszerelés nem szükséges, egy kis kitartással bárki teljesítheti. Minden nap kapunk vacsorát, így túl sok ennivalót se kell hoznod!
e-mail: info@kirandulok.hu
tel: 06-30-373-85-50

Jelentkezések

Foglalás zárva erre az eseményre.