Térkép betöltése...

Dátum
Date(s) - 2018/05/24 - 2018/05/27
00:00

Helyszín
Makarska

Kategória


2018-as túra+tenger célja:  a BIOKOVÓ Nemzeti Park. (Igény esetén a csapat egy része tovább marad a tengerparton és nem jön haza vasárnap.)
Szállás: hegyi menedékházakban (1467 – 1422 m magasan, pokrócokat kapunk, ágyakon alszunk, így nem kell cipelnünk se hálózsákot, se polifómot)
Ellátás: nincs, de sört mindegyik házban lehet kapni
Létszám: 9-15 fő
Program:
Szerda: 22.00-kor indulunk Budapestről, éjszaka a buszon
Csütörtök: kora reggel érkezünk Makarska fölé (kb. 400m), innen gyalogolunk felfelé lélegzetelállító sziklaformációk közt, festői kolátásban gyönyörködve a Lokva tavacska melletti házhoz (1467m).
Péntek: Felkapaszkodunk a Jure  csúcsra (17 62 m), ahol még kiterjedtebb hófoltokra számítunk, majd a panorámát megcsodálva visszaereszkedünk a Vosac 1422 m magas fennsíkjáig, ahol az éjszakát töltjük.
Szombat: hatalmas sziklák közt kanyarogva, kapaszkodva, végig a tengerben gyönyörködve ereszkedtünk le a hegyekből, este már a tengerben fürdünk, várost nézünk. Az éjszakát Makarskaban töltjük kényelmes panzióban.
Vasárnap: Fürdés után kora délután hazaindulás. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.
Néhány gondolat a kirándulásról:
Tőlünk már megszokott szokásos túra + tenger kirándulás. 3-nap nomád túra, a negyedik nap tengerparti pihenés. A csúcs körül még hógolyózunk, majd másnap már a tengerben fürdünk. VÁNDORTÚRA. Kis kitartással bárki teljesítheti. Jöhet kísérő is, aki a túra alatt is a tengerparton pihen.  

Jelentkezések

Be kell jelentkeznie, vagy regisztrálnia a foglaláshoz és a tervezett költségek megtekintéséhez.